FRANKE MRG 611
FRANKE GRANITOVÝ DŔEZ
novinka
top produkt
- Kuchyňský dřez s odkapávačem
- Materiál Fragranite s antibakteriální úpravou SANITIZED
Franke Maris Fragranit Durakleen plus
Rozměry:
780×500 mm
výřez: 760 × 480 mm
dřez: 350 × 425 × 200 mm
Cena zahrnuje:
– otočný sítkový ventil 3 1/2” s přepadem
– sifon pro úsporu místa 6/4” s odbočkou na myčku
- Součástí dodávky sifon pro úsporu místa s odbočkou na myčku a kompletní příslušenství pro montáž dřezu
- Excentr - lankové ovládání výpusti dřezu
- Materiál Fragranit je nyní zdokonalený o SANITIZED. Kuchyně je kritickým místem pro šíření bakterií a její údržba proto vyžaduje zvláštní pozornost. Na nechráněném povrchu se mohou bakterie množit a mají tak negativní vliv na hygienu. Antibakteriální úprava Sanitized uchovává fragranitové dřezy v čistotě a poskytuje trvalou ochranu. Nenahrazuje běžné čištění, ale pomáhá udržovat povrch bez bakterií. Testy prokázely, že Fragranit Sanitized snižuje výskyt bakterií a mikrobů až o 99%.
- Co je fragranitový dřez Franke Fragranitový dřez je vyroben ze zdokonaleného materiálu: polymerové pryskyřice, která obsahuje jemné granitové částečky (křemičitý písek, drcená žula….). Z tohoto technologicky dokonalého materiálu je vyroben dřez, který snadno snese zátěž každodenního užívání. Správný postup údržby fragranitového dřezu o Základem je časté a pravidelné čištění dřezu. o Vzhled dřezu může být ovlivněn kvalitou vody, díky které se na dřezu mohou objevit skvrny. Ty jsou ve skutečnosti jen vrstvou vodního kamene nebo podobného minerálu, který se běžně objevuje v oblastech s tvrdou vodou. Na tomto minerálu se snadno udržují látky, které zanechávají skvrny, jako je např. čaj, káva, červené víno atd., a tím kazí vzhled dřezu. Proto by se měl dřez umýt a vysušit po každém použití. Pokud usazeniny na dřezu přetrvávají, je nutno použít prostředek na odstranění vodního kamene. Také je možno vytvořit roztok z jedné části octa a tří částí vody, nanést na dřez a tím uvolnit nános kamene. Ten se potom snadněji odstraní pomocí houbičky a prostředku na čištění dřezu. o Pro odstranění každodenních stop používání dřezu se používá měkká látka nebo houbička a prostředek na mytí nádobí. Přetrvávající skvrny se odstraní pomocí houbičky, a aktivního čističe, např. Franke Twister nebo Franke Sunshine, TORO, CIF….. o Pokud jsou skvrny velmi těžko odstranitelné, je třeba naplnit dřez roztokem vytvořeným ze 40 dílů vody a 1 dílu bělidla nebo biologického pracího prostředku a nechat působit přes noc. Poté roztok vypustit a dřez pečlivě vypláchnout. Tento způsob není rozhodně určen pro každodenní údržbu dřezu. o Granitový dřez je vyroben z extrémně odolného materiálu. Pokud se ale bude manipulovat po jeho povrchu kovovými hrnci a pánvemi atd…, mohou zanechat na dřezu kovové stopy. Ty jsou však pouze na povrchu dřezu a mohou se odstranit krouživými pohyby houbičky a čistícím prostředkem na dřezy. o Je třeba se vyvarovat pádů ostrých předmětů do dřezu, ty mohou poškodit nebo i naštípnout povrch. Špatný postup - čemu se vyhnout o Nepoužívat kovové čistící houbičky a drátěnky, protože jejich kovové části ulpívají na povrchu dřezu, časem mohou zreznout a celý dřez potom působí dojmem jako by rezivěl. Ze stejného důvodu nezanechávat dlouho na povrchu dřezu ocelové a litinové kuchyňské potřeby. Pokud se přesto na povrchu objevují skvrny, lze je odstranit pomocí houbičky a čistícího prostředku na dřezy. o Nezanechávat ve dřezu vlhké čistící houbičky a hadříky přes noc, protože v sobě zadržují vodu, která ve styku s povrchem dřezu může vést ke vzniku vrstvy vodního kamene na povrchu dřezu. o Dbát na to, aby dřez nepřišel dlouhodobě do styku s bělícími prostředky nebo produkty obsahujícími chlorové látky (odstraňovače nátěrů a prostředky na čištění štětců), s kyselinami, s louhem sodným (čističe odpadu) nebo s čistícími prostředky na trouby a prostředky obsahujícími kysličník uhličitý. Tyto prostředky mohou způsobit odbarvení pryskyřice, která spojuje granitové částečky. o Dřez je odolný teplotám až do 280 stupňů Celsia a nemělo by dojít k jakémukoli poškození (pokud dojde ke krátkodobému vystavení takto vysokým teplotám). Přesto ale nedoporučujeme, aby byl dřez používán jako prostor ke chlazení horkých předmětů. Pro tento účel používat oddělenou odkládací plochu. o Nepoužívat dřez ke krájení potravin, k mytí borůvek a jiných potravin s vysokým obsahem pigmentu.